Onze/uw parel groeit door warmte en aandacht

Previous slide
Next slide

Nieuws

In Juni zijn wij op vakantie! 

Net zoals de voorgaande jaren is de Parel in de maand juni gesloten. De meeste van onze vrijwilligers genieten in die maand van hun vakantie. Dus van maandag 3 juni tot en met zondag 30 juni is de deur op slot. Vanaf maandag 1 juli ontvangen wij onze gasten weer met frisse moed.

De Lente is een feit! 

Ook bij de Parel kijken de gasten en vrijwilligers vol verlangen naar de lente, De Magnolia staat in bloei, de fontein is zomer klaar gemaakt en in de tuin staat van alles in bloei. Om met onze de gasten van de lente en de zomer te kunnen genieten, hebben we een gloednieuwe zonneluifel met daaronder een prachtig tuinstel met heerlijke zachte kussen. Beiden mogelijk gemaakt dankzij de gulle donatie van Cox Vastgoed BV met dank daarvoor! Laat je in de stoel zakken en geniet van de natuur om je heen, de vogeltjes in de bomen, de kippetjes in hun hok al kakelend rondlopend en doe nog even een wens bij de wensput.

Kortom, kom tot rust bij de Parel, dat zal je goed doen.

Afgelopen zaterdagmiddag was Stichting de Parel ook aanwezig op de gezondheidsmarkt in Oelbroeck in Sint Anthonis. Het logeerhuis werd vertegenwoordigd door een aantal vrijwilligers en de bezoekers werden uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden. De gezondheidsmarkt werd goed bezocht en zeker door het gevarieerde aanbod van de markt, was het bezoek zeer divers. Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan de werving van vrijwilligers. Alleen met vrijwilligers kan een initiatief als de Parel bestaan. Dus vind je een spelletje doen leuk, maak je graag een praatje of een puzzeltje, houd je van een wandeling? Neem dan contact op met onze Stichting want wij zoeken jou helpende handen.  

Donatie van een dankbare gast!
Mevr. van den Heuvel heeft enkele fijne weken bij ons doorgebracht tot het uiteindelijk niet meer ging. Ze is voor haar laatste dagen nog verhuisd naar het Hospice en is ook daar heel liefdevol verzorgd. Tijdens de crematie werden er geen bloemen gevraagd maar een bijdrage als donatie voor Stichting de Parel van St. Anthonis. Wij zijn hier erg blij mee en bedanken de familie van den Heuvel voor deze prachtige geste!. 

Vrijwilligers gezocht.
Heb jij 4 uurtjes per week tijd om samen met onze logés gezellig de dag door te brengen? Vind je het fijn om een huiselijke sfeer te creëren waarin zij zich prettig voelen? Is koken jouw hobby en bereid je graag een lekkere maaltijd samen met een logé?  Houd je van een spelletje of maak je graag een wandeling in de omgeving? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Minder of meer uren, het kan allemaal. In overleg met jou worden de beschikbare uren op de dag waarop je zou willen meedraaien ingevuld. Het rooster wordt wekelijks gemaakt dus je hoeft niet te ver vooruit al toe te zeggen. Kun je een week niet dan geef je dat bij onze planner aan en wordt er rekening mee gehouden. Heb je een dienst toegezegd dan verwachten we wel dat je er ook bent op die dag. Is er onverwachts iets dringends tussen gekomen dan neem je zo snel mogelijk contact op met de planner zodat er vervanging geregeld kan worden. 
Spreekt bovenstaande je aan, neem dan contact met ons op. We regelen een kennismakingsgesprek en kunnen je dan meer vertellen.

Jan Bosmans verhaal.
Jan Bosman is een enthousiaste Parel bezoeker.
Hij heeft hele goede ervaring met de Parel die hij
graag met iedereen wil delen. Zijn verhaal staat
in de juni editie van “Trots Sint Anthonis” 
Klik op de onderstaande link en lees zijn verhaal.
Het verhaal begint op pagina 15 van het blad 
https://www.dorpsraadsinttunnis.nl/_files/ugd/e4aa4e_a6f423f92232430fa850f00c3094939a.pdf