Vrijwilligers

Onze vrijwilligers   
Er zijn inmiddels bijna 20 vrijwilligers actief. Sommigen van hen hebben zelf ervaren wat het is om mantelzorger te zijn en vinden het fijn om bij onze gasten betrokken te zijn.  Maar wij blijven op zoek naar vrijwilligers. Mensen die bereid zijn de logees een helpende hand te bieden. Ben jij gastvrij, betrouwbaar en bied je graag de helpende hand? 
Vind jij het fijn om mensen in de watten te leggen? Kun je mensen motiveren om zoveel mogelijk zelf te blijven doen? Dan zijn we op zoek naar jou en is ieder uur dat we je kunnen inzetten voor De Parel van harte welkom.  


Wat verwachten we van onze vrijwilligers 
Wij willen voor onze gasten zo veel mogelijk een thuissituatie creëren. Dat brengt een gevarieerd aantal taken met zich mee. In de eerste plaats betreffen deze taken ondersteuning van en nog belangrijker, persoonlijke aandacht voor onze gasten. Dat vraagt om een juiste houding, persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid.  Daarnaast wordt, zoals in elk huishouden, natuurlijk meer gedaan. Zoals het verzorgen van maaltijden, de was en kleine huishoudelijke klusjes. Wekelijks worden door onze “huisengel” alle ruimtes schoongemaakt, het grotere poetswerk zeg maar.  Elke vrijwilliger heeft zo zijn kwaliteiten en geeft dit ook aan bij onze planner. Kook je bijvoorbeeld graag dan houden we daar rekening mee bij het inplannen. Bij haar geef je ook aan op welke tijdstippen je beschikbaar bent. Er is in ons logeerhuis voor iedereen die zich aangesproken voelt door ons werk, altijd wel iets te doen. 

Vrijwilliger slaapwacht 
Als nachtvrijwilliger in de slaapdienst houd je 's nachts een oogje in het zeil en ondersteunt de gasten in het logeerhuis waar mogelijk. Bij zwaardere zorg kan de nachtdienst ondersteuning vragen. Dit is per situatie anders. Ter afsluiting van je dienst maak je het ontbijt klaar voor de gasten. 

Is jouw interesse gewekt? 
Meld je dan aan door het algemene nummer van De Parel te bellen,   (T. 06 25 53 14 15) of een briefje met naam, adres en telefoonnummer in de brievenbus te stoppen in Sint Anthonis op Brink 8G. Er wordt dan contact met je opgenomen.